• Grootste assortiment
  • Onafhankelijk
  • Altijd de goedkoopste
  • Dagelijkse prijsupdate

Regentonnen: Bespaar water!

Regentonnen zijn een ideale toevoeging voor het bewateren van je tuin, niet alleen is regenwater goed voor je planten, ook kun je regenwater uit een regenton gebruiken als drinkwater of om schoon te maken.

De hoeveelheid regen die hier in Nederland valt is in principe al genoeg voor je planten, maar ook hier hebben we last van droge periodes. Afhankelijk van hoe lang de droge periode duurt kun je geheel of gedeeltelijk gebruik maken van een regenton.

Regentonnen zijn er in verschillende materialen, kleuren en grootte. Vaak worden ze ook gebruikt als mooi decoratief onderdeel van de tuin. Mooie houten regentonnen of regentonnen met een moderne, strakke uitstraling staan goed in mooi onderhouden tuin.

Waarom een regenton?

Waarom zou je een regenton nemen, er stroomt toch water uit de kraan? Regenwater is over het algemeen beter voor planten, regenwater neemt beter voeding op en bevat minder kalk dan kraanwater.

Water uit de kraan is niet duur in Nederland maar regenwater is gratis, waarom zou je daar niet op willen besparen? Een beetje mooie regenton fleurt ook nog is je hele tuin op.

Tegenwoordig bestaan veel tuinen uit veel tegels, planten zitten vaker in borders, moestuinbakken en potten. Het oppervlakte wat water verwerkt is hierdoor kleiner geworden en vaak zijn rioleringen hier niet op gemaakt. Een regenton lost dit probleem misschien niet op, maar draagt er wel aan bij.

 

Welke regenton neem ik dan?

Welke regenton je neem is afhankelijk van wat je wil bereiken. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Wil je alleen wat regenwater opvangen voor een aantal potten, neem dan een simpele kunstof regenton van 100L. Wil je een regenton met een mooie uitstraling voor een redelijke moestuin, neem dan een mooie houten regenton van 360L. Misschien houd je wel van een moderne uitstraling en een regenton die weinig ruimte in beslag neemt. Neem dan een regenton die je aan een muur bevestigt.

Je ziet het, er is zoveel keus dat er voor ieder wel wat is. Wil je er nou echt voor gaan, en alles eruit halen wat er in zit? Ga zelfvoorzienend worden met regenwater, dit vraagt natuurlijk om grote opslag tanks en een beste investering, maar zeker hier in Nederland is het mogelijk. Er zijn complete systemen te vinden die al je apparatuur erop kunnen aansluiten.

Tips voor een regenton

  • Let bij een regenton op dat het water ook weg kan als de ton vol is. Dit kun je eenvoudig oplossen door gebruik te maken van een overloopset of vulautomaat.
  • Maak je gebruik van een gieter, zorg er dan voor dat deze wel onder het kraantje past. Gebruik hiervoor een regentonvoet.
  • Zorg dat je regenton goed is afgesloten, niet afgesloten tonnen kunnen een broedplaats worden voor insecten.
  • Zet de regenton niet in de volle zon, maar in de schaduw.
  • Houd je dakgoten schoon en vrij van rommel.
  • Zet de houten regenton op een verhoging om houtrot aan de onderkant te voorkomen.
  • Tijdens het vriezen kun je het best je houten regenton leeg maken, de ton kan gaan barsten als het water bevriest.

 

Heeft u nog vragen, opmerkingen of toevoegingen? Laat het me weten via onderstaande reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

Deel dit product: