• Grootste assortiment
  • Onafhankelijk
  • Altijd de goedkoopste
  • Dagelijkse prijsupdate

Top 3 siergrassen voor in de tuin!

Inmiddels gaan we richting de nazomer en voor veel planten betekent dit dat de bloeiperiode ten einde komt. Er is alleen een productgroep die nu pas echt tot zijn recht gaat komen en dat is de siergras. Met name de bladverliezende siergrassen moet nu nog beginnen met bloeien en zijn tot ver in de herfst met de bloei decoratief. Het blad van deze siergrassen is tot ver in de winter decoratief, zeker wanneer deze bedekt zijn met een laagje rijp in de winter. Wil jij ook sierlijke grassen in je tuin? Bekijk dan onderstaande siergrassen snel en doe inspiratie op via de website van Tuinierservice

 

1). Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’

De Prachtriet, zoals de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ ook wel wordt genoemd is een bladverliezende en opgaande siergras. In het voorjaar en begin van de zomer vormt de plant zijn blad. Later in de zomer, zo eind augustus begin september vormt het gras sierlijke bloempluimen. De steken prachtig boven het bladerdek uit. Het gras groeit het beste op een zonnige standplaats en komt het beste tot zijn recht als groepsbeplanting. Uiteindelijk bereikt de plant een hoogte van zo’n 150 cm.

 

2). Festuca glauca ‘Elijah Blue’

Een van de meest gebruikte en populairste siergrassen die we kennen, namelijk het Blauw Schapengras. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit siergras een wat blauwige bladkleur. Hoe meer zon, hoe intenser de kleur zal zijn. Het gras groeit het beste op niet al te voedselrijke gronden en verdraagt droogte zeer goed. Geef dan ook minimaal water voor het beste resultaat. De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ kan in borders worden toegepast, maar ook perfect in plantenbakken of in pot. Het gras bereikt hierbij een hoogte van zo’n 30-40 cm.

 

3). Liriope muscari ‘Moneymaker’

Hoewel deze plant officieel onder de vaste planten valt, heeft het Leliegras veel kenmerken van een siergras. Naast dat de plant erg decoratief is, is de naam ook erg grappig. Zou dit dan het geldboompje zijn waar ze het altijd over hebben? De Liriope muscari ‘Moneymaker’ is een groenblijvende plant die in de maanden augustus en september bloeit met sierlijke paarse bloemen. Deze steken sierlijk boven de plant uit en zijn tot ver in de herfst decoratief. Zorg dat de plant in voedselrijke en vochthoudende grond staat en bemest de plant ook minimaal 2 keer per jaar. Dit zorgt ervoor dat het Leliegras zijn mooie, donkergroene bladkleur behoud. De plant wordt zo’n 40 cm hoog.

 

Meer informatie over deze en vele andere siergrassen vind je op de website van Plantengrow.nl, een expert op het gebied van allerlei soorten tuinplanten.

Naast uitgebreide informatie over de verzorging en onderhoud van deze planten vind je ook mooie plantcombinaties. Ideaal voor wanneer je zelf niet al te groene vingers hebt maar toch wilt genieten van een kleurrijke en bloeiende tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

Deel dit product: